Szeretettel várunk az INNOVATORY Gálára!

Szeretettel várunk mindenkit az INNOVATORY bemutatókra, amelyeken a diákok megoldási prototípusokkal is előrukkolnak! A közös gondolkodást tanárok segítették és koordinálták.

Milyen problémákkal néz szembe jelenleg Kolozsvár és a kolozsvári lakosság – és ami még fontosabb, milyen megoldásokat találhatuk rájuk?

Meggyőződésünk, hogy ezeket a megoldásokat sokszor a nagyon fiatalok találhatják meg, akik friss szemszögből tekintenek a városra és közösségeire. Ezért indítottuk el az INNOVATORY című projektet, amelyben a kolozsvári középiskolásoknak szerettünk volna keretet biztosítani ahhoz, hogy ötleteiket innovatív módon bonthassák ki.

Kolozsvár 10 középiskolájának 30 diákcsoportja dolgozott az elmúlt hónapokban problémák beazonosításában és megoldások javaslatain. Az INNOVATORY Gálán be is mutatják ezeket, a projekt pedig díjazza a legjobb ötleteket.

Szeretettel várunk mindenkit ezekre a bemutatókra, amelyeken a diákok megoldási prototípusokkal is előrukkolnak! A közös gondolkodást tanárok segítették és koordinálták.

>>Esemény a Facebookon

A PONT Csoport által kezdeményezett és lebonyolított INNOVATORY (Fiatal Társadalmi Innovátorok) projekt célja egy olyan kompetenciafejlesztő program megvalósítása, amely hozzásegíti a kolozsvári középiskolás diákokat ahhoz, hogy adott társadalmi kihívásokat azonosítsanak, illetve új, innovatív megoldásokat dolgozzanak ki közösségi facilitátorok (tanárok) hathatós segítségével.

A program a következő elvi és módszertani eszközökre épül: csapatmunka, kritikus gondolkodás, empátia, megoldásorientált tervezés, konstruktív kommunikáció, csapat iránti tisztelet, célcsoport és érintettek körére fókuszálás. Mindezek számára a Design Thinking módszertana nyújt átfogó szakmai keretet.

Az INNOVATORY kolozsvári 2018-as kiadását Kolozsvár Önkormányzata és Helyi Tanácsa támogatja vissza nem térítendő támogatási programja révén. A projekt a Kolozs Megyei Főtanfelügyelőség partnerségével valósul meg.