Vă invităm la Gala INNOVATORY!

Vă invităm să ascultați la ce au lucrat elevii împreună în timpul vorkshopurilor și ce prototipuri de soluții au identificat, cu facilitarea și coordonarea unor profesori din școlile lor!

Ce probleme are Clujul, locuitorii orașului în momentul de față? Și, mai important, ce soluții putem găsi la ele?

Suntem convinși că aceste soluții de multe ori sunt găsite de minți foarte tinere, care au o perspectivă proaspătă asupra orașului și a comunităților din oraș. De aceea am pornit INNOVATORY, un program pentru elevii clujeni în care am dorit să oferim un cadru în care ei să-și pot dezvolta ideile într-un mod inovator.

30 grupuri de elevi din 10 licee din Cluj-Napoca au lucrat în lunile trecute la identificarea acestor probleme și propunerea de soluții. La Gala INNOVATORY ei vor prezenta aceste soluții, iar proiectul va premia cele mai bune idei.

Vă invităm să ascultați la ce au lucrat ei împreună în tot acest timp și ce prototipuri de soluții au identificat, cu facilitarea și coordonarea unor profesori din școlile lor!

>>Evenimentul pe Facebook

INNOVATORY, un proiect de inovare socială derulat de Grupul PONT își propune realizarea unui program care să dezvolte competențele tinerilor în a identifica problemele din societate și posibilele soluții la acestea, cu ajutarea facilitatorilor. Munca de echipă, gândirea critică, empatia, planificarea orientată pe soluții sunt doar câteva din metodele și principiile de lucru abordate în program.

Proiectul dorește să contribuie la încurajarea creației interdisciplinare, participative și care contribuie la dezvoltarea socială și urbană prin intermediul unui proiect de tineret care contribuie la dezvoltarea competențelor de creativitate a tinerilor prin abordarea metodelor specifice de tip Design Thinking.

Proiectul INNOVATORY din Cluj-Napoca este susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca printr-o finanțare nerambursabilă oferită pe parcursul anului 2018. De asemenea, proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj.