Fiatal innovátorok

A folyamat nagyon fontos lépése az ötletek és prototípusok közönség előtti bemutatása. A 119 résztvevő diák 2018. november 24-én az INNOVATORY Gálán mutatta be, amin dolgozott, és a közönséget le is nyűgözték a rengeteg értékes ötlettel.

Minden bemutatóból az tűnt ki, hogy ezek a fiatalok szeretik Kolozsvárt, hozzá akarnak járulni a város, az iskoláik, a közösségeik fejlődéséhez. Újragondolt parkok és épületek, kulturális séták, tudományos központok, generációk közötti együttműködés, diákoknak szánt alkalmazások és programok szerepeltek ezek az ötletek között – szinte alig van olyan terület, amit nem fedtek le.

A közös gondolkodás, az innovatív megoldások együttes kidolgozása, a prototípusok tesztelése áll az INNOVATORY projekt középpontjában. Minden egyes diák, aki részt vett ebben, tanulhatott belőle a facilitátorok – tanárok segítségével, akik a tanórákon kívül foglalkoztak velük.

Az INNOVATORY gálán a legjobb 8 ötlet díjat is nyert. A díjazott csapatok: Sine Qua Non, The Dreamers (Napoca Technikai Kollégium), TAT, Kjellberg, Exanto (Avram Iancu Elméleti Líceum), The Generation Changers (Anghel Saligny Technikai Kollégium), Green Team (Onisifor Ghibu Elméleti Líceum) és Aesthetic Cluj (Nicolae Bălcescu Elméleti Líceum).

Nézzétek itt meg az összes bemutatót!