A fiatalokat (és főleg a középiskolásokat) nem az érdekli, hogy megtudják, mit kellene tenniük vagy gondolniuk. Ezt már tudják. Az viszont nagyon is érdekli őket, hogy megértsenek, megfigyeljenek, empatizáljanak, kreatívan gondolkodjanak, prototípust készítsenek és leteszteljék az ötleteiket. Emellett elég bátrak ahhoz, hogy tömören és koherensen mutassák be a megoldásaikat. Az INNOVATORY bebizonyította mindezt.

Nekünk, a társadalomnak is meg kell értenünk a perspektíváikat és létre kell hoznunk erre kereteket, eszközöket, folyamatosan mentorálnunk kell. A romániai társadalom 20 év múlva az lesz, amivé a mai fiatalok formálják. Kérdeznünk kell, nekik pedig válaszokat adniuk a szükségleteikről. És ezeket meg kell hallgatnunk, az ő kérdéseikre pedig nyitottan válaszolnunk.

A 2018-as INNOVATORY kísérleti kiadás volt nekünk, a PONT Csoportnak. Köszönettel tartozunk Kolozsvár Önkormányzatának, amiért hittek egy innovatív ötletben, ahogyan első pillanattól kezdve hittek Kolozsvár 2015-ös Európa Ifjúsági Fővárosa pályázatában.

Ahogyan a fiatalok, mi is megértettünk, megfigyeltünk, empatizáltunk, prototípust készítettünk, teszteltünk és validáltuk az INNOVATORY-t. Ezután a növekedés és skálázás kezdődik. Tartsanak velünk ebben is!

Monica Verdeș
Mihai Pop